Versie 1 sinds 2012-04-04 08:39:52

Bericht wissen

Snackbar

Garnalencroquetten:

(voor 15 croquetten of ongeveer 30 kleintjes)

Ingrediënten:

  • 450 gram gepelde garnalen
  • 450 ml vischbouillon, met melk (room) of enkel melk
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 12,75 gram gelatine (ik denk 4 blaadjes) (of 8 blaadjes even op het pakje kijken)
  • 1,5 sjalotje
  • 1,5 eidooier
  • een beetje fijne peper
  • eiwit
  • paneermeel

Bereiding:

De garnalen iets kleiner maken.

Sjalotten fijnhakken en gaar fruiten zonder dat ze bruin worden in 15 gram van de boter.

Van de bloem, 30 gram van de boter en de visch-bouillon (of melk) saus maken.

De in koud geweekte gelatine in de warme saus oplossen.

De 1,5 eidooier en de garnalen er door mengen.

Het mengsel kruiden met zout en fijne witte peper.

De massa op een plat bord mooi egaal uitspreiden en koud laten worden.

Het eiwit luchtig kloppen met een beetje water.

Na opstijven de plaat verdelen in het gewenste aantal croquetten.

Rol de kroket van garnalenmassa en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwitmengsel en de paneermeel. Herhaal dit nog een keer.

Verhit het frituurvet tot 180° C en bak de kroketten in ± 5 minuten goudbruin.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.