Portugees

Den Vetten Bek

Cod Stew

kabeljauw stoofpot

Ingrediënten:

  • 4 (ongeveer 200 gram) goede lendenen van de Kabeljauw
  • 1 groene peper
  • 1 rode peper
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 2 uien
  • 1 kg nieuwe aardappelen
  • 6 tenen knoflook
  • 10 cl tomaten pasta
  • 5 cl olie
  • 20 cl droge port of witte wijn.
  • 1 bosje koriander
  • 2 bladen laurierblad

Snij de groentes in stukken. Niet te fijn.

Verhit de pan met olijfolie.

Bak de uien, knoflook en de laurierbladen en blus af met wat witte wijn........

Voeg de pepers toe.

Voeg de tomaten toe.

Kook dit even door.

Dan voeg je de kabeljauw toe met de aardappels tomatenpasta (puree) en nog meer wijn..

Maak op smaak met een beetje zout en sluit de pan af met een deksel.

Zet het vuur laag.

Controleer af en toe en als de aardappels zacht zijn is het het teken dat het ok is.....

Serveer het geheel met in een mooie schaal besprenkeld met koriander.

Drink er rode wijn bij.

Mussels in Champagne sauce

mosselen in champagne saus

Ingrediënten:

  • 1 kg mosselen
  • 2 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 1 groene peper
  • 5 cl olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 laurier blad
  • 1 coriander saus
  • 1/2 bt. brut sparking wine (prochecco of champagne)
  • zeezout voor de smaak

Snij de uien en de pepers in kleine stukjes. Hak de knoflook klein

Pan op vuur met olijfolie.

Bak hierin de uien, knoflook en laurierblad.

Als de ui zacht is afblussen met een beetje bubbels.

Voeg de peper toe kook dit even door.

Voeg nu de mosselen en zout toe.

Na ongeveer 2 min. koken voeg de bubbels toe.

Kook in tot er ongeveer de helft van het vocht over is.

Voeg dan de boter toe. Niet vergeteen deze zorgt voor de lekkere smaak.

Serveer met gehakte koriander.

Prawns fried with chilli

Garnalen gebakken in chilli

Ingrediënten:

  • 1 kg garnalen Groot Scampies als het kan
  • 6 tenen knoflook
  • 2 laurier blaad
  • 2 chillie pepers
  • 2 cl olijf olie
  • 10 cl brandy
  • zee zout

SPel de garnaal maar laar kop en staart zitten.

Pel de knoflook en pers deze.

Verwarm de olijfolie en bak de garnalen.

Als deze van kleur veranderen zijn ze ok.

Voeg dan de knoflook en de chilliepepers toe.

Voeg iets zout toe.

Als de knoflook bruin is voeg je de brandy (brandewijn) toe en dit mag vlamvatten. ;-)

Als dit uit gedoofd is kan je opdienen.

Serveer met groene wijn....

Recepten van Yvonne uit Portugal. Bron: Baptista by chef Pedro Mendes.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.