Akkerman-Knol-november-2014

November 2014 bij Yt en Wouter gasten uit Nijmegen

Amuse 1: Abergine koekjes (12 stuks)

Ingredienten:

  • 2 kleine aubergines
  • 4 boterhammen (oud of in oven gedroogd, tot kruim te malen)
  • 1 hand basilicumblaadjes
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • chilivlokken (molen)
  • peper en zout
  • Mozzarella in plakjes snijden
  • olie
  • Rucola voor garnering

Breng koud water met zout aan de kook. Snij aubergines in blokjes en meteen in het warme water doen. (voorkomt verkleuring) Aubergines zacht laten worden in warme water. Giet ze af en uitlekken en laten laten afkoelen.

Kom: Broodkruim, fijngehakte basilicum, geperste knoflook, de rasp van de citroen en de afgekoelde aubergine blokjes. Ei los kloppen en ook in de kom toevoegen. Op smaak brengen met gedroogde chili, peper en zout. Kneed het geheel met je handen tot auberginedeeg. Blijft het vochtig? meer krum toevoegen. Maak er burgers van en stop er een plakje mozzarella in.

Bak deze bruin in de olie. Schep ze halverwege om. Uitlekken op keukenpaier.

Citroen in partjes snijden. Rucolla opo bard de burgertjes erop partjes citroen erbij om erover uit te knijpen voor de liefhebber.

Amuse 2:Bietenparels

Ingredienten:

  • 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
  • 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
  • 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
  • 200 gram (boeren)kaas in reepjes
  • Eikenbladsla
  • Verse peterselie fijngesneden
  • Verse munt fijngesneden

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.