Hapjes

Den Vetten Bek

Rolletjes van rauwe ham en geitenkaas Ingredienten:

  • 150 gram zachte geitenkaas, mild van smaak
  • 12 plakken rauwe ham (of parma ham)
  • 5 eetlepels fijngesneden rucola
  • 1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd
  • 1/2 citroen
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • Olijfolie

Meng de geitenkaas met de rucola, pijnboompitten, zout , peper en wat olijfolie tot een mooi glad geheel.

Leg de plakken ham op het werkvlak en verdeel het kaasmengsel er over.

Rol de plakken op, leg ze op eenbord of platte schaal.

Sprenkel er nog wat olijfolie over en tot slot wat citroensap. Serveer meteen zodat de am niet teveel verkleurt.

Gevulde eieren a la Dennis Ingredienten:

  • 20 eieren
  • 1 1/2 tot 2 theelepels dijon- mosterd
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout
  • Mespunt chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels frietsaus
  • 5 druppels tabasco
  • 1 sjalotje heel fijn gehakt
  • 1 augurk zeer fijn gehakt
  • gedroogde peterselie of bieslook voor de garnering (mag ook vers zijn)

Kook de eieren zeer hard (ruim 10 minuten) en laat ze goed schrikken onder de koude kraan.

Laat de eieren afkoelen enpel ze voorzichtig zodat ze niet stuk gaan. Snij de eiren over de lengte door midden.

Schep met een theelepel het eigeel uit de halve eieren. Leg de eiwitten op een schaal en bewaar het geel.

Meng het eigeel met zout, peper, paprikapoeder, chiliepoeder en tabasco.

Prk het heel fijn met een vork. Voeg het zeer fijn gesnipperde sjalotje en de augurk toe.

Voeg twee eetlepels frietsaus toe en een eetlepel tomatenketchup.

Prak het mengsel goed door elkaar, voeg eventueel extra frietsaus en tomatenketchup toe totdat een mooi glad mengsel ontstaat.

Proef de vulling en voeg eventueel naar smaak meer kruiden, peper, zout en of tabasco toe.

Doe de vulling in een spuitzak met een grote gekartelde mond en spuit de vulling in de halve eiwitten.

Garneer de gevulde eieren met een beetje (gedroogde) peterselie of bieslook.

Tips: Vervang de paprikapoeder eens door kerriepoeder. Meng eventueel een paar eetlepels tonijnsalade door de vulling. Gebruik niet al te verse eieren, verse eieren zijn moeilijk af te pellen.

Champignons gevuld met geitenkaas en zalm

Ingredienten:

  • 8 grote champignons
  • 1/2 ui (niet te groot)
  • 100 gram gerookte zalm ca.
  • 50 gram kaaskruimels vangeitenkaas
  • mespunt gedroogde dilletopjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven (hete lucht) voorop 200 graden. Snipper de halve ui heel fijn. Snij de zalm in kleinde snippers. hou voor ieder champignon eenklein stukje zalm appart voor de garnering.

Hol de champignons uit, hak de stelen en de inhoud vfijn. Meng het champignonhaksel de zalm en de ui door de kaaskruimels. Brneg op smaak met een mespunje dille. Verhit de olie in de pan. Bak hierin het mengsel ca.5 min. Vul de champignons en zet ze in een lage ovenschaal. Zet ze ca. 10 min in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Leg op iedere champignon nog een stuke zalm en serveer ze warm. Zijn ze te groot voor een eenhaps hapje, serveer ze in stukjes met vorkjes erbij.

TIP: Schenk een klein laagje sherry in de ovenschaal voordat deze de oven in gaat. Dit versterkt de smaak.

Kerstomaatje met mozzarella en basilicum

Ingredienten:

  • 1 bakje kerstomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 bosje basilicum
  • Peper en zout
  • Verse pesta
  • Coktailprikkers

Snij de kerstomaten door de helft. Snij de mozzarella in blokjes evengroot als de tomaat stukjes.

De platte kant van de tomaat insmeren met pesto. Een blokje mozzarella op smaak makenmet peper en zout.

Vervolgens aan en prikker rijgen en met eeen blaadje basilicum op top.

Dadels geuld met amandel-gembermousse

Ingredienten:

  • 12 dadels
  • 1 pakjes mon chou, op kamer temperatuur
  • 3 bolletjes gember op siroop in kleine stukjes
  • 2 eetlepels amandel schaafsel

Rooster de amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Roer de gember door de mon chou. Verwijder de pit uit een dadel en vul hem met de creme.

Druk de dadel in een bakje met geroosterde amandelen.

Fries voor knoflooksaus met gestoomde groenten

Ingredienten:

  • 1 komkommer
  • 1 bleekselderij
  • 1 rettich
  • 1 bosje wortels
  • Majonaise
  • yoghurt
  • tomatenketchup
  • Kerrysaus eventueel uit een flesje
  • Knoflook

Maak de groenten schoon. Maak mooie lange smalle stukjes vande wortel , komkomer, paprika enz.

Het moeten een soort dip frietjes worden. Stoom ze in de stoomoven of blanceer ze heel even. Ze mogen niet slap worden.

Maak twee soorten dipsaus:

Gelijke delen majonaise, yoghurt en tomatenketchup.

De andere vervang je de tomatenketchup voor kerriesaus.

Nog lekkerder is Nynke haar variant!!!!

  • Knoflook,
  • majo,
  • beetje gember
  • yoghurt.

Roer als extra peterselie en bieslook snippertjes erdoor.

Rolletjes van rookvlees

Friesrecept hoop dat het redelijk vertaald is ;)

Ingredienten:

  • 1 hardgekookt ei
  • 150 gram rookvlees van paard of rund
  • 100 gram geraspte kaas
  • boerenbuter "kwark" of roomboter
  • peper
  • zout

Snij het hardgekookte ei zo door dat het eigeelbolletje en in een geheel uitgehaald kan worden.

Maak het eiwit fijn met een vork.

Voeg hieraan toe een flinke schep kwark of roomboter en evenzoveel geraspte kaas.

Wat peper en zout erbij en goed alles door elkaar roeren.

Doe het mengsel in een slagroonspuit. Kies eenvrij groot spuitstuk.

Rol de plakjes rookvlees uit en spuit vingerlange rolletjes van het mengsel erop.

Rol dan de dunne rookvlees erom heen zodat er een rolletje ontstaat. Prik eventueel eencoctailprikker in het geheel.

Strooi als garnering nog wat kaas eneventueel wat ei-snippertjes erover.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.