Grootte: 720
Commentaar:
|
Grootte: 1579
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 5: | Regel 5: |
= Argentijns eten bij Gryt en Jetse 2018 = Oratio en zijn assistente Nancy. |
|
Regel 9: | Regel 8: |
== Empanadas == | == Limoncello-bosbessentiramisu == Voor 10 tot 13 glaasjes of 1 langwerpige schaal. |
Regel 11: | Regel 11: |
==== Deeg: ==== * Harina de trigo (bloem) 750 gram (of 1 pak). Wel de goede niet voor bakken van zoete deegwaren. * Grasa (roomboter) 250 gram * Sal (zout) * Agua (water) |
* 2-3 biologische citroenen * 100 gram fijne kristalsuiker * 100ml Limoncello * 250 gram bosbessen 3 eieren, gesplitst 250 gram mascarpone 5 eetlepels poedersuiker 2 eetlepels lemoncurd 10 -13 savoiardikoekjes (Italiaanse lange vingers) === Bereiding: === Was de citroenen en rasp van 2 de schil. Pers ze uit, je moet 100 ml sap krijgen. Verhit de citroensap, 100 ml water en 100 gram suiker in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost en breng aan de kook. Schenk 200 ml van de siroop in een mengkan en roer de Limoncello erdoor. Giet de siroop in een diep bord. Voedg de bosbessen aan de rest van de siroop toe, breng weer aan de kook. Draai het vuur laag en laat 3- 5 minuten zachtjes koken tot de bessen zacht zijn. Klop de eidooiers met de poedersuiker bleek en romig.duurt ongeveer 5 a 10 minuten. Voeg de citroensap, mascarpone en lemoncurd toe en klop goed door. Sla de eiwitten stijf in een grote kom. Spatel het eiwit in drie delen door het mascarpone mengsel. |
Regel 17: | Regel 29: |
=== Bereiding: === Bloem in grote kom. Boter zacht laten worden, niet helemaal smelten. Als je geen boter wilt gebruiken gebruik dan zonnebloemolie. Zet 500 ml handlauw water klaar. Voeg zout aan bloem toe, roer om. Voeg boter aan bloem toe en roer het er goed doorheen. |
Wentel de lange vingers door de siroop. Als je glazen gebruikt snij de koekjes klein. Doe de koekjes op de bodem van het glas, verdeel het mascarpone mengsel over de glazen. Verdeel dan de bosbessen over de citroenroom Dek alles af met folie en zet tot gebruik in de koelkast. Je kunt het een paar dagen goed houden. |
Italia 2018 bij Tinie en Sjoerd
Limoncello-bosbessentiramisu
Voor 10 tot 13 glaasjes of 1 langwerpige schaal.
Ingrediënten:
- 2-3 biologische citroenen
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 100ml Limoncello
- 250 gram bosbessen
3 eieren, gesplitst 250 gram mascarpone 5 eetlepels poedersuiker 2 eetlepels lemoncurd 10 -13 savoiardikoekjes (Italiaanse lange vingers)
Bereiding:
Was de citroenen en rasp van 2 de schil. Pers ze uit, je moet 100 ml sap krijgen. Verhit de citroensap, 100 ml water en 100 gram suiker in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost en breng aan de kook. Schenk 200 ml van de siroop in een mengkan en roer de Limoncello erdoor. Giet de siroop in een diep bord. Voedg de bosbessen aan de rest van de siroop toe, breng weer aan de kook. Draai het vuur laag en laat 3- 5 minuten zachtjes koken tot de bessen zacht zijn. Klop de eidooiers met de poedersuiker bleek en romig.duurt ongeveer 5 a 10 minuten. Voeg de citroensap, mascarpone en lemoncurd toe en klop goed door. Sla de eiwitten stijf in een grote kom. Spatel het eiwit in drie delen door het mascarpone mengsel.
Wentel de lange vingers door de siroop. Als je glazen gebruikt snij de koekjes klein. Doe de koekjes op de bodem van het glas, verdeel het mascarpone mengsel over de glazen. Verdeel dan de bosbessen over de citroenroom Dek alles af met folie en zet tot gebruik in de koelkast. Je kunt het een paar dagen goed houden.