Grootte: 1145
Commentaar:
|
Grootte: 1774
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 7: | Regel 7: |
== Londonderry-soep== | == Londonderry-soep == |
Regel 10: | Regel 10: |
250 gram champignons 25 dl kippenbouillon (5 blokjes) 2,5 dl droge witte wijn 75 gram boter 2,5 eetlepel zeer fijn gesnipperde ui 2,5 theelepel kerriepoeder enkele snufjes cayennepeper 75 gram bloem 1,5 dl room 3 kleine eidooiers Snijd de champignons in plakken en kook deze 3 min in de kippenbouillon met witte wijn. Schep ze eruit en hou ze apart. |
* 250 gram champignons * 25 dl kippenbouillon (5 blokjes) * 2,5 dl droge witte wijn * 75 gram boter * 2,5 eetlepel zeer fijn gesnipperde ui * 2,5 theelepel kerriepoeder * enkele snufjes cayennepeper * 75 gram bloem * 1,5 dl room * 3 kleine eidooiers Snijd de champignons in plakken en kook deze 3 min in de kippenbouillon met witte wijn. Schep ze eruit en hou ze apart. |
Regel 24: | Regel 24: |
Voeg al roerende de bloem langzaam toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Laat dit in 3 min. gaar maar niet bruin worden (roux) Giet er langzaam al roerende de bouillon bij en breng de soep aan de kook. |
Voeg al roerende de bloem langzaam toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Laat dit in 3 min. gaar maar niet bruin worden (roux) Giet er langzaam al roerende de bouillon bij en breng de soep aan de kook. |
Regel 27: | Regel 30: |
Lat de champignons de laatste drie min. meewarmen. Klop vlak voor het serveren de eidooiers los met de room. |
Laat de champignons de laatste drie min. meewarmen. Klop vlak voor het serveren de eidooiers los met de room. |
Regel 30: | Regel 36: |
== Rode biet op Witlof == Ingredienten: * 4oden bieten * itlof2,5 dl droge witte wijn * 2 appels * Augurk * 2 bosuitjes Dressing: * Mosterd * honing * yoghurt * slasaus * tomatenketchup * olijfolie * eventueel wat zout en peper Witlofbladen loshalen en wassen. uitleggen op schaal. Rode bier in kleine blokjes snijden, appel augurk en bosui klein snijden. Naar eigen gevoel een lekkere dressing maken. De dressing door de salade scheppen (niet te veel dressing) De salade op de witlofblaadjes leggen. Staat mooi op een ronde schaal. |
Thema Geel April 2014
Kok Roely Fopma.
Londonderry-soep
Ingredienten:
- 250 gram champignons
- 25 dl kippenbouillon (5 blokjes)
- 2,5 dl droge witte wijn
- 75 gram boter
- 2,5 eetlepel zeer fijn gesnipperde ui
- 2,5 theelepel kerriepoeder
- enkele snufjes cayennepeper
- 75 gram bloem
- 1,5 dl room
- 3 kleine eidooiers
Snijd de champignons in plakken en kook deze 3 min in de kippenbouillon met witte wijn. Schep ze eruit en hou ze apart.
Smelt de boter in de pan ( een pan die zo groot is dat er later de bouillon nog geheel bij kan) op laag vuur en fruit hierin de fijngehakte uitjes samen met de kerry en de cayennepeper.
Voeg al roerende de bloem langzaam toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
Laat dit in 3 min. gaar maar niet bruin worden (roux) Giet er langzaam al roerende de bouillon bij en breng de soep aan de kook.
Laat deze, op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 20 min gaar worden.
Laat de champignons de laatste drie min. meewarmen.
Klop vlak voor het serveren de eidooiers los met de room.
Roer er een paar eetlepels soep door en giet dit al roerende bij de soep.
Rode biet op Witlof
Ingredienten:
- 4oden bieten
- itlof2,5 dl droge witte wijn
- 2 appels
- Augurk
- 2 bosuitjes
Dressing:
- Mosterd
- honing
- yoghurt
- slasaus
- tomatenketchup
- olijfolie
- eventueel wat zout en peper
Witlofbladen loshalen en wassen. uitleggen op schaal.
Rode bier in kleine blokjes snijden, appel augurk en bosui klein snijden.
Naar eigen gevoel een lekkere dressing maken.
De dressing door de salade scheppen (niet te veel dressing)
De salade op de witlofblaadjes leggen. Staat mooi op een ronde schaal.