Verschillen voor "Egyptisch"

Verschillen tussen versies 1 en 3 (omvat 2 versies)
Versie 1 sinds 2012-04-03 23:03:55
Grootte: 3443
Commentaar:
Versie 3 sinds 2012-04-04 11:36:36
Grootte: 3431
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 1: Regel 1:
==== Mashi ====
====== geroosterd rundvlees ======
====== Ingredienten: ======
champignons
[[http://www.flickr.com/photos/phuonglovejesus2782010/4985969958/sizes/l/in/photostream/|{{attachment:egypt1.jpg|Den Vetten Bek}}]]
Regel 6: Regel 3:
bleekselderij <<TableOfContents()>>
Regel 8: Regel 5:
wortels en uien == Mashi ==
geroosterd rundvlees
Regel 10: Regel 8:
tomaten Ingredienten:
Regel 12: Regel 10:
selderij  * champignons
 * bleekselderij
 * wortels en uien
 * tomaten
 * selderij
 * rundvlees (stooflapjes of bieflapjes plusminus 150 gr per persoon)
 * arabische en egyptische peterselie
 * 1 bol knoflook
 * en de volgende kruiden:
 * koriander en oregano
 * zwarte peper en komijn
 * knoflookzaadjes
 * kipkruiden en besto kruiden?
Regel 14: Regel 24:
rundvlees (stooflapjes of bieflapjes plusminus 150 gr per persoon) Snijd de groente klein, meng dit doorelkaar en voeg zout toe. Sla de stooflapjes plat en leg deze op grote stukken folie.
Regel 16: Regel 26:
arabische en egyptische peterselie Dan de groente op het vlees leggen plus de kruiden en niet te vergeten veel knoflook.
Regel 18: Regel 28:
1 bol knoflook Vervolgens goed inpakken zodat er geen water in kan lopen. Leg de pakketjes in een diepe bak voor de helft gevuld met water.
Regel 20: Regel 30:
en de volgende kruiden: Zet alles in de oven en braad de pakketjes gaar in 1 1/2 uur op stand 250-300c.
Regel 22: Regel 32:
koriander en oregano == Fregtaba ==
Aardappel en kip in oven
Regel 24: Regel 35:
zwarte peper en komijn Ingredienten:
Regel 26: Regel 37:
knoflookzaadjes  * aardappelen
 * kipdelen
 * bovengenoemde groente
 * tomaat
 * veel uien
 * veel blikjes tomatenpuree
 * maisolie
 * en de kruiden:
 * koriander, komijn, zwarte peper en wat zout.
Regel 28: Regel 47:
kipkruiden en besto kruiden? Bak flink veel uien in veel maïsolie. Voeg een mengsel van tomatenpuree verdund met water, kruiden en zout toe en laat dit even inkoken.
Regel 30: Regel 49:
   Snijd de groente klein, meng dit doorelkaar en voeg zout toe. Sla de stooflapjes plat en leg deze op grote stukken folie. Dan de groente op het vlees leggen plus de kruiden en niet te vergeten veel knoflook. Vervolgens goed inpakken zodat er geen water in kan lopen. Leg de pakketjes in een diepe bak voor de helft gevuld met water. Zet alles in de oven en braad de pakketjes gaar in 1 1/2 uur op stand 250-300c. Verdeel de in schijfjes gesneden aardappel over een diepe ovenbak.
Regel 32: Regel 51:
Leg daarop de kip en daarop de gesneden groente.
Regel 33: Regel 53:
====== naar bovenzijde pagina ======
==== Fregtaba ====
====== Aardappel en kip in oven ======
====== Ingredienten: ======
aardappelen
Giet het tomatenvocht over de schotel zodat de ovenbak voor 3/4 met dit vocht is gevuld. Het geheel op de hoogste stand gedurende 1 a 2 uur gaar bakken.
Regel 39: Regel 55:
kipdelen == Sorba Toeva ==
Pompoensoep
Regel 41: Regel 58:
bovengenoemde groente Ingredienten:
Regel 43: Regel 60:
tomaat  * pompoen
 * 4 uien
 * droge witte wijn
 * zout en zwarte peper
Regel 45: Regel 65:
veel uien Snipper de uien fijn en bak deze in een flinke hoeveelheid olie. Voeg water, een scheut witte wijn, de in stukjes gesneden ontpitte pompoen toe, zout en zwarte peper toe.
Regel 47: Regel 67:
veel blikjes tomatenpuree Laat het geheel een halfuur koken en zet dan de staafmixer erin. Desgewenst fijne vermicelli toevoegen en gaar laten worden.
Regel 49: Regel 69:
maisolie == Salata ==
Gemengde salade
Regel 51: Regel 72:
en de kruiden: Ingredienten:
Regel 53: Regel 74:
koriander, komijn, zwarte peper en wat zout.  * tomaten
 * radijs
 * peterselie
 * selderij
 * bosuitjes
 * komkommer
 * muntblaadjes
 * citroenen
 * rode paprika
Regel 55: Regel 84:
   Bak flink veel uien in veel maïsolie. Voeg een mengsel van tomatenpuree verdund met water, kruiden en zout toe en laat dit even inkoken. Verdeel de in schijfjes gesneden aardappel over een diepe ovenbak. Leg daarop de kip en daarop de gesneden groente. Giet het tomatenvocht over de schotel zodat de ovenbak voor 3/4 met dit vocht is gevuld. Het geheel op de hoogste stand gedurende 1 a 2 uur gaar bakken. Scheur de muntblaadjes en snijd de groente fijn. Meng alles doorelkaar en voeg veel uitgeknepen citroensap, veel olijfolie en veel zout toe.
Regel 57: Regel 86:
Presenteer deze salata samen met een soort pizzabodem gemaakt van meel, zout en water. Deze dun uitrollen en in de oven bakken.
Regel 58: Regel 88:
====== naar bovenzijde pagina ======
==== Sorba Toeva ====
====== Pompoensoep ======
====== Ingredienten: ======
pompoen

4 uien

droge witte wijn

zout en zwarte peper

   Snipper de uien fijn en bak deze in een flinke hoeveelheid olie. Voeg water, een scheut witte wijn, de in stukjes gesneden ontpitte pompoen toe, zout en zwarte peper toe. Laat het geheel een halfuur koken en zet dan de staafmixer erin. Desgewenst fijne vermicelli toevoegen en gaar laten worden.


====== naar bovenzijde pagina ======
==== Salata ====
====== Gemengde salade ======
====== Ingredienten: ======
tomaten

radijs

peterselie

selderij

bosuitjes

komkommer

muntblaadjes

citroenen

rode paprika

   Scheur de muntblaadjes en snijd de groente fijn. Meng alles doorelkaar en voeg veel uitgeknepen citroensap, veel olijfolie en veel zout toe. Presenteer deze salata samen met een soort pizzabodem gemaakt van meel, zout en water. Deze dun uitrollen en in de oven bakken.


====== naar bovenzijde pagina ======
==== Ross ====
====== rijst ======
====== Ingredienten: ======
== Ross ==
Regel 104: Regel 91:
fijne vermicelli Ingredienten:
Regel 106: Regel 93:
groentebouillon  * rijst
 * fijne vermicelli
 * groentebouillon
Regel 108: Regel 97:
   Bak in een flinke bodem olie die eerst goed warm moet zijn de vermicelli totdat deze van kleur   verandert. Voeg de gewassen rijst toe en vul de pan met water tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg droge groentebouillon toe. Bak in een flinke bodem olie die eerst goed warm moet zijn de vermicelli totdat deze van kleur                 verandert.
Regel 110: Regel 99:
Voeg de gewassen rijst toe en vul de pan met water tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg droge groentebouillon toe.
Regel 111: Regel 101:
====== naar bovenzijde pagina ======
==== Champignons ====
====== Gevulde champignons ======
====== Ingredienten: ======
grote champignons
== Champignons ==
Gevulde champignons
Regel 117: Regel 104:
tonijn Ingredienten:
Regel 119: Regel 106:
fijngesneden tomaat  * grote champignons
 * tonijn
 * fijngesneden tomaat
 * zwarte peper en komijnkruid
Regel 121: Regel 111:
zwarte peper en komijnkruid Verwijder de stelen van de champignons. Vul het gaat met een mengsel van tonijn uit blik, fijngesneden tomaat zonder zaadjes, zwarte peper en komijn.
Regel 123: Regel 113:
   Verwijder de stelen van de champignons. Vul het gaat met een mengsel van tonijn uit blik, fijngesneden tomaat zonder zaadjes, zwarte peper en komijn. Verpak de champignons in folie en laat de bovenkant open. Bak ze in 5 minuten gaar. Verpak de champignons in folie en laat de bovenkant open. Bak ze in 5 minuten gaar.

Den Vetten Bek

Mashi

geroosterd rundvlees

Ingredienten:

  • champignons
  • bleekselderij
  • wortels en uien
  • tomaten
  • selderij
  • rundvlees (stooflapjes of bieflapjes plusminus 150 gr per persoon)
  • arabische en egyptische peterselie
  • 1 bol knoflook
  • en de volgende kruiden:
  • koriander en oregano
  • zwarte peper en komijn
  • knoflookzaadjes
  • kipkruiden en besto kruiden?

Snijd de groente klein, meng dit doorelkaar en voeg zout toe. Sla de stooflapjes plat en leg deze op grote stukken folie.

Dan de groente op het vlees leggen plus de kruiden en niet te vergeten veel knoflook.

Vervolgens goed inpakken zodat er geen water in kan lopen. Leg de pakketjes in een diepe bak voor de helft gevuld met water.

Zet alles in de oven en braad de pakketjes gaar in 1 1/2 uur op stand 250-300c.

Fregtaba

Aardappel en kip in oven

Ingredienten:

  • aardappelen
  • kipdelen
  • bovengenoemde groente
  • tomaat
  • veel uien
  • veel blikjes tomatenpuree
  • maisolie
  • en de kruiden:
  • koriander, komijn, zwarte peper en wat zout.

Bak flink veel uien in veel maïsolie. Voeg een mengsel van tomatenpuree verdund met water, kruiden en zout toe en laat dit even inkoken.

Verdeel de in schijfjes gesneden aardappel over een diepe ovenbak.

Leg daarop de kip en daarop de gesneden groente.

Giet het tomatenvocht over de schotel zodat de ovenbak voor 3/4 met dit vocht is gevuld. Het geheel op de hoogste stand gedurende 1 a 2 uur gaar bakken.

Sorba Toeva

Pompoensoep

Ingredienten:

  • pompoen
  • 4 uien
  • droge witte wijn
  • zout en zwarte peper

Snipper de uien fijn en bak deze in een flinke hoeveelheid olie. Voeg water, een scheut witte wijn, de in stukjes gesneden ontpitte pompoen toe, zout en zwarte peper toe.

Laat het geheel een halfuur koken en zet dan de staafmixer erin. Desgewenst fijne vermicelli toevoegen en gaar laten worden.

Salata

Gemengde salade

Ingredienten:

  • tomaten
  • radijs
  • peterselie
  • selderij
  • bosuitjes
  • komkommer
  • muntblaadjes
  • citroenen
  • rode paprika

Scheur de muntblaadjes en snijd de groente fijn. Meng alles doorelkaar en voeg veel uitgeknepen citroensap, veel olijfolie en veel zout toe.

Presenteer deze salata samen met een soort pizzabodem gemaakt van meel, zout en water. Deze dun uitrollen en in de oven bakken.

Ross

rijst

Ingredienten:

  • rijst
  • fijne vermicelli
  • groentebouillon

Bak in een flinke bodem olie die eerst goed warm moet zijn de vermicelli totdat deze van kleur verandert.

Voeg de gewassen rijst toe en vul de pan met water tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg droge groentebouillon toe.

Champignons

Gevulde champignons

Ingredienten:

  • grote champignons
  • tonijn
  • fijngesneden tomaat
  • zwarte peper en komijnkruid

Verwijder de stelen van de champignons. Vul het gaat met een mengsel van tonijn uit blik, fijngesneden tomaat zonder zaadjes, zwarte peper en komijn.

Verpak de champignons in folie en laat de bovenkant open. Bak ze in 5 minuten gaar.

Deze site wordt gehost door StringIT.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.