Grootte: 1655
Commentaar:
|
Grootte: 1652
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 8: | Regel 8: |
Regel 22: | Regel 23: |
Breng koud water met zout aan de kook. Snij aubergines in blokjes en meteen in het warme water doen. (voorkomt verkleuring) Aubergines zacht laten worden in warme water. Giet ze af en uitlekken en laten laten afkoelen. |
Breng koud water met zout aan de kook. Snij aubergines in blokjes en meteen in het warme water doen. (voorkomt verkleuring) Aubergines zacht laten worden in warme water. Giet ze af en uitlekken en laten laten afkoelen. |
Regel 25: | Regel 25: |
Kom: Broodkruim, fijngehakte basilicum, geperste knoflook, de rasp van de citroen en de afgekoelde aubergine blokjes. Ei los kloppen en ook in de kom toevoegen. Op smaak brengen met gedroogde chili, peper en zout. Kneed het geheel met je handen tot auberginedeeg. Blijft het vochtig? meer krum toevoegen. Maak er burgers van en stop er een plakje mozzarella in. |
Kom: Broodkruim, fijngehakte basilicum, geperste knoflook, de rasp van de citroen en de afgekoelde aubergine blokjes. Ei los kloppen en ook in de kom toevoegen. Op smaak brengen met gedroogde chili, peper en zout. Kneed het geheel met je handen tot auberginedeeg. Blijft het vochtig? meer krum toevoegen. Maak er burgers van en stop er een plakje mozzarella in. |
Regel 35: | Regel 31: |
== Amuse 2:Bietenparels== | |
Regel 36: | Regel 33: |
== Amuse 2:Bietenparels== |
Inhoud
November 2014 bij Yt en Wouter gasten uit Nijmegen
== Amuse 1: Abergine koekjes (12 stuks)==
Ingredienten:
- 2 kleine aubergines
- 4 boterhammen (oud of in oven gedroogd, tot kruim te malen)
- 1 hand basilicumblaadjes
- 1 citroen
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- chilivlokken (molen)
- peper en zout
- Mozzarella in plakjes snijden
- olie
- Rucola voor garnering
Breng koud water met zout aan de kook. Snij aubergines in blokjes en meteen in het warme water doen. (voorkomt verkleuring) Aubergines zacht laten worden in warme water. Giet ze af en uitlekken en laten laten afkoelen.
Kom: Broodkruim, fijngehakte basilicum, geperste knoflook, de rasp van de citroen en de afgekoelde aubergine blokjes. Ei los kloppen en ook in de kom toevoegen. Op smaak brengen met gedroogde chili, peper en zout. Kneed het geheel met je handen tot auberginedeeg. Blijft het vochtig? meer krum toevoegen. Maak er burgers van en stop er een plakje mozzarella in.
Bak deze bruin in de olie. Schep ze halverwege om. Uitlekken op keukenpaier.
Citroen in partjes snijden. Rucolla opo bard de burgertjes erop partjes citroen erbij om erover uit te knijpen voor de liefhebber.
== Amuse 2:Bietenparels==
Ingredienten:
- 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
- 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
- 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
- 200 gram (boeren)kaas in reepjes
- Eikenbladsla
- Verse peterselie fijngesneden
- Verse munt fijngesneden