⇤ ← Versie 1 sinds 2015-02-24 09:23:46
Grootte: 44
Commentaar:
|
Grootte: 1222
Commentaar:
|
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. | Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd. |
Regel 1: | Regel 1: |
Describe Akkerman-Knol-november-2014 here. | [[http://www.flickr.com/photos/usdagov/6267458600/sizes/o/in/photostream/|{{attachment:herfst1.jpg|Den Vetten Bek}}]] <<TableOfContents()>> November 2014 bij Yt en Wouter gasten uit Nijmegen == Amuse 1: Abergine koekjes (12 stuks)== Ingredienten: * 1 kilo schoongemaakte en van pitten ontdaan oranje pompoen in blokjes (of flespompoen) * 250 gram gekookte kastanjes in stukjes * 1 bakje (100 gram) pijnboompitten, geroosterd * 1 liter melk * 1 liter bouillon (groente of runder) * peper, zout en eventueel verse salie De pompoen samen met de kastanjes en pijnboompitten fruiten in een scheutje olijfolie Ondertussen de melk en bouillon verwarmen en toevoegen aan het pompoenmengsel. Aan de kook brengen en laten koken tot de pompoen gaar is, ongeveer 20 a 30 minuten. Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie. == Hamsalade met witte druiven en pecannoten == Ingredienten: * 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken. * 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd * 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten * 200 gram (boeren)kaas in reepjes * Eikenbladsla * Verse peterselie fijngesneden * Verse munt fijngesneden |
November 2014 bij Yt en Wouter gasten uit Nijmegen
== Amuse 1: Abergine koekjes (12 stuks)== Ingredienten:
- 1 kilo schoongemaakte en van pitten ontdaan oranje pompoen in blokjes (of flespompoen)
- 250 gram gekookte kastanjes in stukjes
- 1 bakje (100 gram) pijnboompitten, geroosterd
- 1 liter melk
- 1 liter bouillon (groente of runder)
- peper, zout en eventueel verse salie
De pompoen samen met de kastanjes en pijnboompitten fruiten in een scheutje olijfolie
Ondertussen de melk en bouillon verwarmen en toevoegen aan het pompoenmengsel.
Aan de kook brengen en laten koken tot de pompoen gaar is, ongeveer 20 a 30 minuten.
Dan de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en eventueel verse salie.
Hamsalade met witte druiven en pecannoten
Ingredienten:
- 200/250 gram slagers achterham in dikkere plakken.
- 250 gram pitloze witte druiven gehalveerd
- 100 gram ongezouten pecannoten of cashewnoten
- 200 gram (boeren)kaas in reepjes
- Eikenbladsla
- Verse peterselie fijngesneden
- Verse munt fijngesneden