Egyptisch

Den Vetten Bek

Mashi

geroosterd rundvlees

Ingredienten:

Snijd de groente klein, meng dit doorelkaar en voeg zout toe. Sla de stooflapjes plat en leg deze op grote stukken folie.

Dan de groente op het vlees leggen plus de kruiden en niet te vergeten veel knoflook.

Vervolgens goed inpakken zodat er geen water in kan lopen. Leg de pakketjes in een diepe bak voor de helft gevuld met water.

Zet alles in de oven en braad de pakketjes gaar in 1 1/2 uur op stand 250-300c.

Fregtaba

Aardappel en kip in oven

Ingredienten:

Bak flink veel uien in veel maïsolie. Voeg een mengsel van tomatenpuree verdund met water, kruiden en zout toe en laat dit even inkoken.

Verdeel de in schijfjes gesneden aardappel over een diepe ovenbak.

Leg daarop de kip en daarop de gesneden groente.

Giet het tomatenvocht over de schotel zodat de ovenbak voor 3/4 met dit vocht is gevuld. Het geheel op de hoogste stand gedurende 1 a 2 uur gaar bakken.

Sorba Toeva

Pompoensoep

Ingredienten:

Snipper de uien fijn en bak deze in een flinke hoeveelheid olie. Voeg water, een scheut witte wijn, de in stukjes gesneden ontpitte pompoen toe, zout en zwarte peper toe.

Laat het geheel een halfuur koken en zet dan de staafmixer erin. Desgewenst fijne vermicelli toevoegen en gaar laten worden.

Salata

Gemengde salade

Ingredienten:

Scheur de muntblaadjes en snijd de groente fijn. Meng alles doorelkaar en voeg veel uitgeknepen citroensap, veel olijfolie en veel zout toe.

Presenteer deze salata samen met een soort pizzabodem gemaakt van meel, zout en water. Deze dun uitrollen en in de oven bakken.

Ross

rijst

Ingredienten:

Bak in een flinke bodem olie die eerst goed warm moet zijn de vermicelli totdat deze van kleur verandert.

Voeg de gewassen rijst toe en vul de pan met water tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg droge groentebouillon toe.

Champignons

Gevulde champignons

Ingredienten:

Verwijder de stelen van de champignons. Vul het gaat met een mengsel van tonijn uit blik, fijngesneden tomaat zonder zaadjes, zwarte peper en komijn.

Verpak de champignons in folie en laat de bovenkant open. Bak ze in 5 minuten gaar.

Egyptisch (laatst bewerkt op 2012-04-04 11:36:36 door LiesbethVanDerWorp)